Over mij

Mijn naam is Jelle Schipper, geboren op 30 april 1981. Ik heb Chinese Gezondheidskunde gestudeerd aan het CNGO te tilburg (www.cngo.nl). De 3-jarige BOCAM-opleiding heb ik in 2012 afgerond, waarna ik een 1-jarige specialisatie voor Tai Chi ~ Qi Gong docent heb gedaan. BOCAM staat voor Beweging, Ontspanning, Concentratie, Ademhaling en Manuele Therapie.

IMG_1770Leef Je Lichaam is onder andere tot stand gekomen op basis van deze studie. Ik ben al sinds mijn 21ste bezig om mijn interesse in energiewerk te onderzoeken, te beginnen met Reiki. Hier heb ik mijn 1ste graad in 2001 in behaald. Na vele omzwervingen (HBO studie, reizen en management-functies) ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij de Chinese Gezondheidskunde. Tijdens mijn omzwervingen heb ik mij verdiept in Vipassana Meditatie, Mannen-Trainingen, kalenders van de Maya’s en sjamanistische healings. Tevens heb ik depressie en verslaving gekend, al sinds mijn vroege puberteit. Hiertoe heb ik een klinische opname gehad bij ARTA (Antroposofisch), een bijzondere en intensieve ervaring die mij gesterkt heeft in mijn gehele mens-zijn.

Vanuit mijn ervaringen en studie heb ik een ruime stroom aan kennis en ondersteuning te bieden. Door de vele processen die ik zelf doorlopen heb, weet ik goed waar ik sta… ik weet wat er nodig is. Mijn kracht kenmerkt zich door uit het verhaal te stappen en terug te komen naar de kern, zowel via een gesprek als lichamelijke behandeling. Het gaat om de combinatie. De geest gaat sneller dan het lichaam, dus zorgen dat ze een team blijven is goud waard… Leef Je Lichaam!