Ontspannings – therapie

Heb je genoeg van rondjes draaien in je hoofd? Wil je meer contact met je gevoel? ben je op zoek naar ontspanning? Heb je het gevoel dat je meer uit je leven wilt halen.. dat er meer in jou zit?

“Alleen het zachte overwint het harde” Lao Tsé

Ontspanning betekent ruimte. Ontspanning betekent niets moeten. Ontspanning betekent stroming. Ontspanning is leven.

Vanuit een open blik, zonder voorwaarden of oordelen je innerlijke wereld tegemoet treden, is de start van bewustwording wie jij bent, wat je nodig hebt en waar je heen wilt. Tijdens de ontspanningstherapie wordt je via verschillende invalshoeken bewust van jouw innerlijke mechanismen, ontdek je handvatten voor een nieuwe manier van zorgen voor jezelf en ga je letterlijk beweging maken naar een ontspannender leven.

De therapie bestaat uit:

 • Geleide meditatie (Geest)
  Door het intakegesprek maken wij eerst samen duidelijk wat jij nodig hebt. Dit neem ik mee in de geleide meditatie, zodat jou geest en lichaam een anker creëren. Hiermee ga je thuis dagelijks oefenen. Voor de duidelijkheid; het gaat om ontspannen, geen gekke lotushouding, rechte rug of uren zitten… je mag jouw fijnste vorm zelf kiezen, waarbinnen je de techniek gaat leren toepassen.
 • Massage (Lichaam)
  Via massage (en uiteindelijk zelf- massage) wordt duidelijk welke gebieden in jouw lichaam de aandacht nodig hebben en wat hier eventueel achter zit. Uiteraard is de massage tijdens het therapie moment een ervaring van ontspanning, voorop staat is dat de massage bijdraagt aan jouw bewustwording van jezelf. Zelf- massage wordt van hieruit een tool waarmee jij dagelijks voor jezelf kunt zorgen.
 • Ademhalingstraining (Adem)
  De ademhaling is de brug tussen lichaam en geest… de gevoelswereld. In combinatie met de andere oefeningen is ademhaling de verbinding. Het maakt dat je kunt vullen en kunt loslaten. Via verschillende oefeningen en technieken afgestemd op jouw situatie, maken we stappen naar een ademhaling die contact maakt met wat er in jou leeft.
 • Qi Gong oefening (Gevoel)
  Tijdens Qi Gong komen Lichaam, Geest en Ademhaling bij elkaar. Qi of levensenergie gaat stromen en de gevoelswereld, waar het Nu zich afspeelt, openbaart zich. Gerichte oefeningen afgestemd op jouw individuele situatie en behoefte worden tijdens de therapie momenten aangeleerd en geëvalueerd. Iedere dag oefenen is een voorwaarde. Het is beter iedere dag 20 minuten te oefenen, dan 1 keer per week 2 uur.
 • Coaching
  Het gesprek is van belang om te onderzoeken wat er speelt, wat je tegenkomt in de stappen die je maakt en hoe verder te gaan. Via coaching begeleid ik je naar het zorgen voor jezelf en met name het geestelijk aspect samen met jou te onderzoeken. Jij hebt de waarheid in je, jij weet wat goed voor je is… alleen is het soms zo dat jij niet aan het woord bent, maar je oude systeem, je angst of andere dominerende overtuiging. Ik help je jezelf onderzoeken door de juiste vragen te stellen.
 • Lifestyle
  Hierin kijken we naar hoe je je dagelijkse leven invult en hoe je jouw nieuw aangeleerde ontspanning kunt meenemen, toepassen en bewaren.

Verandering betekent jezelf een tijd lang, met aandacht en toewijding een nieuwe situatie eigen maken. Door inspanning komt ontspanning. Je gaat tijdens de sessies met mij verdiepen naar jezelf, waarna je actief thuis aan de slag gaat met de oefeningen die je mee krijgt.

De ontspanningstherapie bestaat uit 6 sessies (van 1 uur en 15 minuten per sessie) en 1 intakegesprek (van 1 uur en 30 minuten). Daarnaast ben je ongeveer 30 minuten per dag bezig met thuiswerkoefeningen.

Maak de eerste stap en neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (30 minuten). Hierin onderzoeken wij samen wat de ontspanningstherapie voor jou kan betekenen. Via het contactformulier kun je jouw vraag en contactgegevens achterlaten, dan neem ik spoedig contact met je op.