Massage Anmo Tuina

ANMO(=druk/wrijf) – TUINA(=kloppen/schuiven), is een massagetechniek die therapeutisch toegepast wordt ten behoeve van het gehele lichaam.
Op het lichaam bevinden zich verschillende openingen (acupunten), waarmee invloed uitgeoefend kan worden op de energiestroom in de meridianen, of energiebanen in het lichaam. Lichamelijke klachten en fysiek ongemak hebben altijd te maken met energie die niet vrij kan stromen door de meridianen. Wanneer je merkt dat klachten aanhouden, kan Anmo Tuina Massage een eerste stap zijn in verlichting en heling.

De behandeling begint met een kort intake gesprek; aansluitend wordt de massage gegeven die afgestemd is op de klacht. Er wordt energetisch gemasseerd, via de energiebanen. De acupunten worden meegenomen in de behandeling (acupressuur volgens de TCM). Ook de spieren, lymfebanen en het bindweefsel worden bij deze massage mee behandeld. Tijdens de massage kan het nodig zijn dat er moxa gebruikt wordt op acupunten/meridiaanbanen. Deze massage kan in delen gegeven worden bv. alleen de rug, de benen, gezichtsmassage, grote kringloopmassage, buikmassage enz. Het intake-gesprek maakt duidelijk waar de massage het beste ingezet kan worden.